Načítám...

Slané koláčky

slanekolacky.jpg

Ingredience

Náplň:

  • kečup bez lepku, slanina bez lepku, olivy, cibule, olivový olej, oregáno, sýr eidam 30%, mozarella, česnek propasírovaný, apod….

Postup:

Do vlažné vody rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek, jak bude bublat nebo mít čepičku je připraven. V míse vyhněteme ze směsí, soli, vzešlého kvásku a oleje, který přidáme jako poslední vláčné těsto, které  necháme pod igelitem nebo poklopem na teplém místě kynout cca 40 minut. 

Těsto vyválíme na 2mm silný plát ze kterého vykrajujeme hrníčkem o průměru 8cm kolečka. Do mísy si dáme kečup, do kterého rozdrtíme oregáno a propasírovaný česnek. Touto směsí natřeme kolečka. Do hrníčku nakrájíme cibule a zakápneme olivovým olejem a vložíme na pár minut do mikrovlnky, aby změkla. Na kolečka s kečupem naklademe nahřátou cibulku a další ingredience dle chuti. Já použila nakrájenou slaninu, na další kolečka olivy, mozarellu a plátky párku. 

Pečeme na 200C asi 20 minut dozlatova. Po vyndání z trouby posypeme nastrouhaným sýrem eidam. Pokud nám slané koláčky zůstanou do druhého dne, stačí si je přihřát na pár vteřin v mikrovlnné troubě.

Příprava + hnětení+ kynutí cca 55 minut

Příprava na pečení + pečení cca 35 minut

 

Zdroj: Vladěna Halatova (www.bezlepkove.com)