Načítám...

Rýžovo-tapiokové kaiserky

P1090622.JPG

Ingredience: (pro 4 kaiserky)

Postup:

Do mísy nalijeme 100ml teplého mléka, do kterého rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. Do hrníčku nalijeme 100ml vlažné vody do které nasypeme půl lžičky xantanové gumy a mícháme dokud nám nevznikne gel. Do další mísy nasypeme mouky, sůl, rozpuštěné máslo, přilejeme kvásek a xantanovou gumu, z ingrediencí vyhněteme vláčné, jemné těsto, které necháme cca 2 hodiny odpočívat.

Z těsta v ruce vytvarujeme čtyři bochánky, které vložíme na pečící papír a necháme ještě cca 20 minut kynout, troubu si předehřejeme na 180C a na dno trouby vložíme pekáček s vodou, který necháme po celou dobu pečení v troubě, než vložíme bochánky do trouby tak je nařízneme žiletkou nebo nožem, postříkneme vodou a posypeme buď sezamem nebo mákem,co má kdo rád.

Zdroj: Vladěna Halatová