Načítám...

Rýžové pirohy s povidly a ořechovou polevou

sladké pirohy.JPG

Ingredience:

Náplň:

  • Povidla 

Poleva:

  • 250g tvarohu (v alobalu)
  • 150g bílého jogurtu (bez škrobů)
  • 2 lžíce medu
  • 100g pomletých vlašských ořechů

Postup:

Na vále vypracujeme z tvarohu, vajec, másla, bezlepkové moučné směsi a rýžové mouky se špetkou soli jemné a vláčné těsto. Těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého hrnkem nebo vykrajovátkem vykrajujeme kolečka. Tato kolečka plníme povidly a uzavíráme tak, že buď kolečko přeložíme na půl a stlačíme konce, nebo použijeme stlačovátko. Hrnec naplníme vodou se špetkou soli a jednou lžící oleje a poté, co voda začne vřít, vložíme pirohy. Vaříme cca 8 minut, během vaření dvakrát otočíme. Jakmile vyplavou pirohy na povrch, vytahujeme a pokládáme na sítko, aby vytekl zbytek vody, pak vložíme do mísy a polijeme trochou másla. K těmto pirohům dělám ořechovou polevu, kterou si připravíme vyšleháním tvarohu, jogurtu a medu. Do vyšlehané směsi přimíchám pomleté vlašské ořechy.

Zdroj: Vladěna Halatova (www.bezlepkove.com)