Načítám...

Pizza Margherita

OI000354.jpg

Ingredience: (na dvě střední pizzy)

 Domácí rajčatová omáčka:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 menší cibule
  • 1 mrkev
  • ½ řapíku celeru
  • 1 plechovka loupaných rajčat (cca 400 g)
  • 500 g čerstvých rajčat
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce posekané čerstvé bazalky
  • 2 lžíce smetany ke šlehání (na zjemnění)

Postup:

Na pánvi si rozehřejte olivový olej a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidejte mrkev (na nudličky) a řapíkatý celer (na plátky).

Když je zelenina orestovaná, přidejte rajčata z plechovky. Čerstvá rajčata spařte a oloupejte. Pokrájené je přidejte ke směsi. Nechte dusit do zhoustnutí (zhruba 50-60 minut).

Nakonec přidejte cukr a sůl a nechte trochu zkaramelizovat, zjemněte smetanou a doplňte posekanou bazalkou.Vše rozmixujte tyčovým mixérem (pokud je směs hodně hustá, rozřeďte trochou vody).

Těsto si připravte podle návodu na obalu bezlepkové směsi na pizzu Nutrifree (na dvě střední pizzy jsme použili 250 g směsi na pizzu). K přípravě budete potřebovat čerstvé droždí, vodu, sůl a olivový olej. Těsto nechte vykynout podle návodu.

Vykynuté těsto si rozdělte na dva díly a vyválejte. Potřete rajčatovou směsí, poklaďte pokrájenou mozzarellou a lístky bazalky. Pizzu pokapejte olivovým olejem a pečte na 180 stupňů do zezlátnutí okrajů (délka pečení záleží na typu trouby).

Zdroj: nutrifree.cz